Het kabinet presenteerde recent een noodpakket voor ondernemers die getroffen zijn door de economische gevolgen van het coronavirus. Er wordt voor de komende drie maanden 10 tot 20 miljard euro uitgetrokken om bedrijven en zelfstandigen overeind te houden. Een kort overzicht:

Ondernemers die hard worden getroffen krijgen 4000 euro.

Ondernemers die direct hard worden getroffen door de Corona-maatregelen en hun omzet (bijna) helemaal zien verdampen, krijgen voor de komende drie maanden 4.000 euro als noodvoorziening.

Het gaat ondermeer om de horeca, de cultuursector en de reisbranche. Maar ook sectoren die in de problemen komen door de 1,5 meter afstandseis, zoals schoonheidssalons en kappers.

De onderneming moet wel buiten de eigen woning staan. De precieze voorwaarden worden nog uitgewerkt.

ZZP-ers krijgen een uitkering van drie maanden.

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen voor drie maanden een uitkering aanvragen zodat zij in ieder geval een inkomen van minimaal het bijstandsniveau hebben. Dit is een gift.

Er wordt niet gekeken naar de financiële situatie van de aanvrager, dus geen zogenoemde vermogens- of partnertoets.

Hoewel er een versnelde procedure voor wordt opgezet, waarschuwt het kabinet dat deze maatregel nog juridisch uitgewerkt moet worden. ZZP-ers moeten dus nog even geduld hebben voordat ze deze bijstandsregeling kunnen aanvragen.

Uitstel van betaling van lopende belastingen en verlagen van opgelegde boetes.

Ondernemers die door het Corona-virus in de problemen zitten, mogen hun belastingen later betalen. Zodra dit is toegekend, wordt de invordering door de Belastingdienst direct stopgezet. Het gaat om de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw).

De invorderingsrente die u normaal moet betalen nadat de betalingstermijn is verstreken, gaat van 4 naar bijna 0 procent. Dat geldt voor alle belastingschulden. Ook de belastingrente, die u moet betalen als de betalingstermijn van een belastingaanslag voorbij is, gaat naar bijna 0 procent.

Bron: nu.nl

Wat kunnen wij voor betekenen?

Indien u aantoonbaar schade heeft door de huidige situatie m.b.t. het Corona-virus bieden wij u o.a. aan:

Indien u financiële schade ondervindt door het Corona-virus, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij zullen binnen kantoortijden binnen 24 uur contact met u opnemen om uw situatie met u door te spreken.